نصب دوربین مداربسته

دوربین مدار بسته یکی از اجزای لازم برای اماکن و مکان هایی است که تامین امنیت آن ها از درجه ضرورت بالا و یا حتی نسبی برخوردار است. اما اهمیت دارد که نصب دوربین مداربسته به شکلی حرفه ای انجام شده و در مراحل نصب آن کلیه اصول و نکات رعایت شود. برای نصب این تجهیزات، لازم است که مراحلی در نظر گرفته شوند که با عدم رعایت هر یک، در نهایت ضبط و نگهداری تصاویر، به شکلی مناسب انجام نخواهد شد.

در ادامه با ما همراه باشید تا به نصب دوربین مداربسته به شکلی دقیق تر بپردازیم.

مزایای نصب دوربین مداربسته

پیش از هر چیز باید به این موضوع اشاره داشت که نصب دوربین مداربسته موجب افزایش ایمنی فضا شده و شما می توانید با اطمینان خاطر بیشتری محل کار، منزل یا هر مکان دیگری که در اختیار دارید را خالی گذاشته و به سفر یا هر جای دیگری بروید. به کمک دوربین های مداربسته کلیه تصاویری که در میدان دید آن قرار دارد، روی دستگاه DVR ذخیره شده و بعدا قادر به رویت این تصاویر خواهید بود.

اگر چه می توان مراحل نصب دوربین مداربسته را دنبال کرده و سعی در انجام نصب آن کرد، اما به طور کلی توصیه می شود که نصب این گونه تجهیزات را به افراد متخصص در این حوزه بسپارید تا بهترین خروجی را دریافت کرده و در ضمن طول عمر و کیفیت عملکرد دستگاه نیز حفظ شود. برخی ریزه کاری ها در خصوص نصب این مدل تجهیزات وجود دارد که شاید در ظاهر به چشم نیامده، اما در عملکرد کاملا تاثیرگذار خواهند بود.

در ادامه به بررسی مراحل نصب دوربین مداربسته می پردازیم.

مراحل نصب دوربین مدار بسته

طراحی نقشه نصب دوربین مداربسته

لازم است که ابتدا یک نقشه از محل های قرارگیری دوربین های مداربسته تهیه کنید. با توجه به نقاطی که قصد دریافت و ضبط تصاویر از آن را دارید، باید نقاط قرارگیری دوربین های مداربسته را تعیین کنید. دقت داشته باشید که در این بخش نیاز به یک شخص با تخصص و مهارت دارید تا بتواند با تعداد دوربین مداربسته کمتر، محیط بیشتری را در دامنه و میدان ضبط تصویر قرار دهد. در حالی که یک uخص کم تجربه، ممکن است در همان محیط از تعداد بیشتری دوربین برای پوشش دادن فضا استفاده کند.

بنابراین در این گام نقشه محیط کشیده شده و نقاطی که نیاز به نصب دوربین در آن ها را داریم، علامت گذاری می شوند. در این علامت گذاری دقت داشته باشید که چیزی مانع مسیر دید دوربین نباشد و به طور کلی تمام میدان دید آن باز قرار بگیرد.

به طور رایج دوربین های مداربسته رو به پنجره هایی که دید به خیابان دارند، یا درب ها و نزدیک به ورودی ها، پارکینگ، لابی و … نصب می شوند. با این همه ممکن است شما به طور مثال نیاز به ضبط تصویر از سالن و اتاق کارکنان شرکت و کمپانی خود داشته باشید. به هر ترتیب باید میدان دید مورد نظر خود را انتخاب کرده، سپس مکان های جایگیری دوربین را انتخاب کنید.

پس از آن در خرید دوربین مداربسته نیز توجه لازم را به خرج دهید. دوربین مداربسته ها در انواع و اقسام مختلف عرضه شده و شما می توانید دوربین ها با کیفیت مختلف، دارای دید در شب و غیره را انتخاب و خریداری کنید. بدیهی است که دوربین مداربسته مناسب خانه با دوربین مداربسته مناسب یک کمپانی، پارکینگ و غیره متفاوت خواهد بود. نیازهای این فضاها با هم متفاوت است و دوربین هایی نیز که برای آن ها به کار می بریم، به همین اندازه در تناسب مختلفی قرار دارند. به طور نمونه برخی از دوربین های مداربسته تنها زمانی تصویر را تشخیص می دهند که به حالت متحرک درآمده و شروع به حرکت داشته باشد. در حالی که برخی دیگر کلیه زمان تصویر مقابل خود را ضبط خواهند کرد.

اهمیت زیادی دارد که دوربین مدار بسته ای را انتخاب کنید که قابلیت انتقال تصویر دستگاه DVR را داشته باشد و در حالی که خارج از مکان هستید، بتوانید محل را روی گوشی تلفن همراه یا لپ تاپ خود، مشاهده کنید.

داکت زنی در دیوار

برای نصب دوربین مداربسته باید در دیوارهای مسیر، داکت زنی را انجام دهید. البته به جز آن تعبیه لوله سیم یا سینی کابل نیز پاسخگو خواهد بود. در صورتی که محل مورد نظر شما دارای سقف کاذب یا چیزی شبیه به آن باشد، می توانید سیم ها را از طریق آن عبور دهید تا در زیبایی محیط خللی ایجاد نشود.

راه اندازی DVR

لازم است که حتما دستگاه DVR را راه اندازی کنید و از کلیه تصاویر ضبط شده به وسیله دوربین مداربسته روی مانتیور یا تلفن همراه خود، تصویر داشته باشید. این که دستگاه DVR شما چند روز و چه مدت تصاویر را ذخیره کند، بستگی به نوعی از دستگاه دارد که انتخاب و خریداری کرده اید.

ارتفاع و زاویه مناسب را انتخاب کنید

برای نصب دوربین مداربسته باید ارتفاع و زاویه مناسب را طوری انتخاب کنید که حداکثر میدان دید ایجاد شود. به علاوه به لحاظ ایمنی نیز باید دوربین را به اندازه ای در ارتفاع قرار دهید که امکان دسترسی به آن به راحتی فراهم نباشد. معمولا دوربین های مداربسته را در سه کنجی و زاویه دیوار نصب کرده و برای ثابت کردن آن از پیچ استفاده می شود. با پیچ کردن دوربین به دیوار، جای آن محکم شده و به راحتی سقوط نخواهد داشت.

به یاد داشته باشید که باید حتما برای نصب دوربین مداربسته از کابل های ترکیبی استفاده کنید. به این معنا که کابل شما باید دارای دو رشته باشد: یک رشته برای تصویر و یک رشته برای برق. در نهایت نیز مطابق چیزی که پیشتر گفتیم، کابل ها را به شکلی مخفی سازی نمایید.

اتصال به DVR

پس از نصب، بسته به این که دوربین مداربسته باسیم یا دوربین مداربسته بی سیم باشد، باید آن را به دستگاه DVR یا سیستم کامپیوتر خود متصل نمایید.

آماده سازی سیستم تغذیه

حتما لازم است که سیستم تغذیه را آماده ساخته و مسیر برق رسانی به دوربین را از یک پریز خروجی بگیرید. این سیم را نیز پنهان سازید تا زیبایی محیط حفظ شده و قطع عملکرد دوربین نیز برای افراد احتمالی، مهیا نباشد.

تست دوربین مداربسته

در پایان نیز عملکرد دوربین مداربسته را تست نمایید تا در صورتی که عیبی در ضبط تصاویر آن وجود داشته باشد، عیب یابی شده و مورد اصلاح قرار بگیرد. بعضی اوقات علی رغم این که همه چیز به ظاهر درست انجام شده است، در نهایت ضبط تصاویر یا ذخیره سازی آن ها روی DVR دچار اختلالاتی است که باید عیب یابی شده و برطرف گردند.

سخن پایانی

در بالا به شکلی اختصاری مراحل نصب دوربین های مداربسته را مرور کردیم. اما همان طور که قید شد انجام واقعی کار به این شکل ساده نیست و باید حتما فاکتورهای بیشتری مورد حساب قرار بگیرند. به این ترتیب بهترین روش برای نصب دوربین مداربسته استفاده از افراد متخصص است که می توانند این کار را در زمانی کوتاه تر و به شکلی دقیق تر انجام دهند.

فهرست