آنتن مرکزی به همراه تجهیزات کامل

آنتن مرکزی چیست؟

آنتن مرکزی در واقع همان کارایی آنتن های معمولی را دارد که چندین خروجی داشته و چندین واحد ساختمانی می توانند در زمان واحد، از آن سیم بگیرند. به این شکل اگر یک ساختمان 4 طبقه با 8 واحد داشته باشیم، با نصب آنتن مرکزی ، تمام این واحدها سیم خروجی دریافت کرده و نیازی نیست که هر یک به صورت مجزا به نصب آنتن بپردازند.

همان طور که می دانید نصب آنتن برای مشاهده شبکه های تلویزیونی کاملا ضروری بوده و حتی تلویزیون هایی که دارای گیرنده دیجیتال هستند، به هر ترتیب به آنتن نیاز خواهند داشت.

در سال های اخیر اضافه شدن آنتن مرکزی به تجهیزات، توانستیم شکل دریافت سیگنال های RF را ساده تر ساخته و نیازی نباشد تا هر واحد ساختمانی به صورت مجزا آنتنی نصب کرده و سیگنال های RF را به دستگاه تلویزیون خود برساند.

مزایای آنتن مرکزی

با توجه به شکل ساختمان سازی امروزی و تعداد واحدهای قابل توجهی که در هر ساختمان وجود دارد، لزوم استفاده از یک آنتن مرکزی به خوبی نمایان است. به این شکل اگر هر واحد ساختمانی یک آنتن مجزا نصب کند، با پشت بامی پر از آنتن مواجه خواهیم بود که در نهایت نیز هیچ یک کارایی مناسب به اندازه یک آنتن مرکزی را نخواهند داشت.

به این شکل مشخص است که چرا باید در هر ساختمان از یک آنتن مرکزی استفاده کرده و کلیه آنتن های تکی و مجزا را به کلی جمع نمود.

در ادامه با ما همراه باشید تا به این موضوع به شکلی جدی تر بپردازیم.

چرا آنتن مرکزی نصب کنیم؟

نخستین چیزی که ضرورت نصب آنتن مرکزی را به چشم می آورد، نظم بخشیدن به محیط پشت بام است و جمع آوری آنتن های معمولی از گوشه و کنار آن است که البته هیچ یک نیز معمولا کیفیت قابل توجه و لازم را ندارند. همه ما می دانیم که برای تنظیم این آنتن های معمولی باید بارها و بارها به پشت بام رفته و با وزیدن هر باد، دوباره آن ها را تنظیم کنیم.

اما موضوع اصلی در نصب آنتن مرکزی، به دست آوردن کیفیت خروجی تصویر و صدای عالی و رهایی از این نصب و تنظیم های پیاپی است. چیزی که در خصوص آنتن های معمولی همیشه مشکل ساز بوده، با نصب یک آنتن مرکزی در پشت بام، برای تمامی واحدها مرتفع می شود. از این روی گروه گروه ساختمان ها اعم از جدید و قدیمی، با نصب آنتن های مرکزی، آنتن های قدیمی تر خود را کنار گذاشته و از این سیستم جدید پیروی می کنند.

به این شکل ضمن نظم بخشیده شدن به محیط پشت بام و رها شدن از مشکلاتی که همیشه با آنتن های معمولی داشتیم، کیفیت خروجی عالی و بدون نقص و ایست، بدون برفک و عدم تاثیرپذیری از شرایط جغرافیایی را همراه با این آنتن ها خواهیم داشت.

البته اهمیت زیادی دارد که آنتن مرکزی را از برندی مطمئن خریداری کرده و در ضمن در نصب آن مطابق دستور العمل پیش رفته و نصب کامل و بی نقص را انجام دهید. به این ترتیب و با رعایت این موارد، یک بار نصب به شما این امکان را می دهد که تا مدت ها از آنتن مرکزی خود با کیفیت بالا برای تمامی واحدها بهره مند شوید.

مزایای استفاده از آنتن مرکزی

از مزایای استفاده از آنتن مرکزی، می توان به موارد زیر اشاره کرد:

مرتب شدن پشت بام

پشت بامی را در نظر بگیرید که هر واحد یک آنتن نصب کرده و سیم کشی های مربوط به آن را نیز انجام داده است. به این ترتیب هر چه تعداد واحد ساختمانی بیشتر باشد، شلوغی ساختمان نیز افزون تر خواهد بود و این جلوه کاملا نامناسبی ایجاد می کند. هر یک از واحدهای ساختمانی باید برای تنظیم آنتن تلویزیون خود به صورت مجزا اقدام کرده و این به هیچ وجه ایده آل نیست. با نصب یک آنتن مرکزی کلیه این مشکلات برطرف شده و تمامی واحدها می توانند به صورت مساوی از این تجهیزات مدرن، برخوردار شوند. این چیزی است که می تواند هم کاربری را بهبود بخشیده، هم جلوه پشت بام و نظم آن را تامین سازد.

در شکل زندگی امروزی، نظم و ترتیب در پشت بام نیز اهمیت زیادی دارد و ساکنین اهمیت زیادی به این موضوع می دهند. نصب این آنتن ها باعث می شود تا این نظم و یکدستی به شکلی مناسب دیده شده و چیزی که در سبک زندگی امروزی می خواهیم، تامین گردد.

کیفیت بالاتر

بدیهی است که آنتن های مرکزی دارای کیفیت بالاتری بوده و سیگنال خروجی تصویر و صدا از طریق آن ها، به مراتب بهتر و بالاتر است. این باعث می شود که تمامی کاربران آنتن مرکزی، بتوانند با اتصال به یک ارتباط دهنده و گیرنده، تصاویر باکیفیت بالا دریافت کرده و از مشکلات راه اندازی و تنظیم آنتن های جداگانه رهایی یابند. این چیزی است که تمامی ساختمان ها با اضافه کردن آن به امکانات خود، می توانند به تجربه بهتر واحدها بیفزایند.

این چیزی از پیش تعریف شده است و در خصوص ماهواره مرکزی نیز به همین نسبت جریان دارد. به طور کلی سیستم دریافت و ارسال سیگنال در این تجهیزات مرکزی بارها قوی تر بوده و این باعث می شود تا کارایی و کاربری آن نیز به مراتب بیشتر باشد. درست به همین دلیل است که کارشناسان این حوزه توصیه می کنند تا به جای به کار بردن آنتن های تکی، برای ساختمان ها آنتن های مرکزی نصب شده و کلیه واحدهای ساختمانی از این طریق خروجی سیگنال داشته باشند.

کاهش هزینه ها

اگر چه یک آنتن مرکزی قیمت به مراتب بالاتری نسبت به آنتن های جداگانه و مجزا دارد، اما با خرید یک آنتن مرکزی، در جمع سهم کمتری برای هر واحد ساختمانی، منظور خواهد شد. به علاوه با در نظر گرفتن کیفیتی که این آنتن ها دارند، قیمت بالاتر، کاملا مقرون به صرفه خواهد بود و می توان گفت که در نهایت مبلغی که بابت نرخ بالاتر این آنتن های مرکزی پرداخت می شود، پاسخگوی کیفیت خروجی آن ها خواهد بود.

در نظر داشته باشید که با یک بار نصب چنین آنتن هایی برای مدت ها از هر گونه تنظیمات یا تغییر سیستم، بی نیاز بوده و گاه و بیگاه نباید برای تنظیم مجدد آنتن و دستکاری آن، به پشت بام بروید. با این حساب باید گفت که پرداخت هزینه اولیه برای خرید آنتن های مرکزی، مقرون به صرفه و هوشمندانه است.

معایب استفاده از آنتن مرکزی

تنها عیبی که برای استفاده از آنتن های مرکزی می توان عنوان ساخت، بسته بودن خروجی تمامی واحدها به عملکرد یک تک آنتن خواهد بود. در این صورت اگر این آنتن تکی و مرکزی، معیوب شده یا مشکلی داشته باشد، کلیه ساختمان سیگنال های ورودی را از دست خواهند داد. این البته بسیار نادر است، اما می توان آن را به عنوان تنها عیب استفاده از آنتن مرکزی در ساختمان ها، عنوان ساخت.

اجزای سیستم آنتن مرکزی را بهتر بشناسیم

اجزای سیستم آنتن مرکزی در عملکرد کلی آن به شکل پیوسته موثر بوده و در صورتی که هر یک از این بخش ها دچار مشکلاتی باشند، عملکرد اصلی آنتن مختل خواهد شد. در ادامه به معرفی و شناخت بیشتر هر یک از این بخش های آنتن مرکزی می پردازیم.

مدولاسیون آنتن مرکزی

به منظور آن که سیگنال های صوتی و تصویری بر روی بخشی از پهنای باند در دسترس انتقال یابند، لازم است که سیگنال ها بر سیگنال های حامل در پهنای باند ثابت قرار گرفته و به این شکل انتقال اتفاق بیفتد. در نظر داشته باشید زمانی که می خواهیم تلویزیون شبکه خاصی را نمایش دهد، قرار نیست که به یک فرکانس واحد و مشخص اتصال صورت بگیرد، بلکه جریان اتصال به یک پهنای باند چند مگاهرتزی وارد می شود که دیتای مربوط به صدا و تصویر در آن منتقل شده و دریافت خواهد شد.

تجهیزات دریافت، پردازش و تقویت سیگنال

تجهیزات Head End سیستم های آنتن مرکزی از چند بخش تشکیل شده است که می توان آن ها را در گروه های آنتن ها، تقویت کننده ها، عبور دهنده ها و تضعیف کننده ها دسته بندی کرد. در واقع در این بخش سیگنال های پخش شده دریافت شده و به وسیله تجهیزات پردازش، این سیگنال ها فیلتر شده و به کمک تقویت کننده توزیع جهت تقویت سیگنال های به منظور جبران کردن هر گونه تلفات در زمان توزیع سیگنال، پیشبرده می شوند.

سوئیچ آنتن مرکزی

سوییچ آنتن مرکزی یکی از تجهیزات مهم و کاربردی در آنتن های مرکزی است که از طریق آن، توزیع سیگنال ها انجام می شود. وظیفه سوئیچ آنتن مرکزی، در حقیقت رد و بدل کردن فرکانس ها و سیگنال ها و همین طور انتقال آن ها به واحدهای ساختمانی است که به آنتن مرکزی متصل شده اند.

تقویت کننده آنتن مرکزی

برای تقویت ارسال بهینه سیگنال به واحدهای ساختمانی مورد استفاده قرار می گیرد و در شرایطی که تعداد واحدهای ساختمانی بیشتر باشد، نیاز به استفاده از این قطعات تقویت کننده، به مراتب بیشتر خواهد بود.

آنتن سیستم

توجه نمایید طبق یک پیش فرض قطعی، کیفیت تصویری که در تلویزیون دیده می شود، هرگز نمی تواند چیزی برتز از کیفیت سیگنالی باشد که از آنتن پیش از آن دریافت شده است. با این حساب برای به دست آوردن بهترین کیفیت در تلویزیون، باید تنظیم آنتن سیستم به درستی انجام شده باشد.

 

معمولا تولید کنندگان آنتن نقشه های دقیق و انواع آنتن بر مبنای موقعیت نصب تولید می نمایند و شما می توانید از این موضوع بهره برداری درستی داشته باشید. لازم به ذکر است که موارد موثر در قدرت و کیفیت هر سیگنال از طریق میزان نزدیکی به برج فرستنده، قدرت و توان فرستنده، کیفیت انتقال، شرایط آب و هوایی، تداخلات خطوط برقی، دید مستقیم آنتن نسبت به برج فرستنده و میزان بهره یا gain آنتن هستند.

انتخاب آنتن چطور انجام می شود؟

در نظر داشته باشید که پس از نصب آنتن لازم است که حداقل به اندازه 60 دی بی آی کیفیت تصویر داشته باشیم. در صورتی که محل نصب آنتن در جایی با دریافت سیگنال مناسب باشد، این میزان دریافت به راحتی به دست می آید. اما در صورتی که موقعیت جغرافیایی مناسب نباشد، نیاز به انتخاب آنتن قوی تر خواهد بود.

به علاوه موضوع بسیار مهم دیگر جهت گیری آنتن است، زیرا که میزان برگشت سیگنال های جهت های دیگر نسبت به جهت جلوی آنتن و مناسب و درست عمل کردن آنتن در این وضعیت ملاک سنجش کیفیت آنتن و سیگنال دریافتی آن خواه بود. یک روش موثر برای این موضوع این است که نسبت سیگنال دریافت شده از قسمت جلویی آنتن به سیگنال های دریافتی از پشت آنتن را تحت بررسی قرار داد.

بررسی سیگنال آنتن مرکزی

بررسی میزان سطوح سیگنال یکی از پر اهمیت ترین قسمت های طراحی سیستم دریافت و پردازش آنتن خواهد بود و در صورتی که میزان قدرت و توان سیگنال آنتن پیش از نصب کامل آن بررسی گردد، مشکلات پس از نصب کاهش یافته و می توان از باز کردن دوباره آنتن یا تنظیم مجدد آن جلوگیری به عمل آورد. یک تکنسین و متخصص نصب آنتن این امکان را خواهد داشت که با استفاده از دستگاه سنجش قدرت میدان رادیویی و تلویزیونی، میزان قدرت سیگنال و کیفیت آن را سنجیده، سپس در محل صحیح نسبت به نصب آنتن مرکزی اقدام کند.

با دستگاه سنجش قدرت میدان، میزان سیگنال دریافتی، در هر کانال، می تواند مورد سنجش قرار گیرد. در خصوص آنتن های معمولی، این احتمال وجود داشت که برای تقویت کیفیت صدا و تصویر ورودی و دریافتی، به تقویت کننده هایی روی دیرک آنتن نیاز داشته باشیم، اما این موضوع در خصوص آنتن های مرکزی پایان یافته و بحثی در خصوص آن نداریم. کیفیت دریافت سیگنال در آنتن های مرکزی بسیار قوی بوده و غالبا نیازی به تقویت کننده به جز در مناطق جغرافیایی بسیار خاص و دورافتاده نخواهد بود.

به یاد داشته باشید که برای انتخاب یک تقویت کننده آنتن، باید به میازن نویز پایین آن توجه شود. میزان نویز آمپلی فایر با میزان نویز تمامی سیستم شروع می شود و آمپلی فایر همیشه باید سیگنال اصلی را بیشتر از میزانی که نویز را به طور ناخواسته افزایش می دهد افزایش دهد.

سیستم توزیع آنتن مرکزی

برای تضمین داشتن سیگنال کافی در هر گیرنده متصل به شبکه، نیاز است که سیستم توزیع به درستی طراحی شده باشد. سیستم توزیع در آنتن های مرکزی از تقسیم کننده های انشعابی و تقسیم کننده عبوری و همین طور اسپلیتر ها تشکیل شده است. در این آنتن ها، هر خروجی دارای میزان مشخصی از سطح سیگنال بوده و به همین شکل تقسیم کننده های انشعابی و تقسیم کننده های عبوری، کیفیت سیگنال برای خروجی را ارائه خواهند داد.

در صورتی که سیگنال ضعیفی از آنتن دریافت نمایید، خروجی (تصویر) تلویزیون نیز ضعیف و با کیفیت پایین خواهد بود.

از این روی انتخاب و خرید یک سیستم آنتن مرکزی و نصب صحیح آن در موقعیت جغرافیایی مناسب، می تواند تضمین کننده دریافت سیگنال قوی و پس از آن دریافت کیفیت تصویر و صدای بالا خواهد بود.

خرید اینترنتی آنتن مرکزی چه مزایایی دارد؟

در صورتی که برای خرید اینترنتی آنتن مرکزی اقدام کرده باشید، به جز آن که می توانید به راحتی خرید خود را انجام دهید، امکان بررسی مشخصات آنتن و تطابق آن ها با نیاز خود در خصوص خرید آنتن نیز به شکلی ساده تر صورت می گیرد.

این چیزی است که باعث می شود تا بتوانید مدل های مختلف آنتن مرکزی را مرور کرده و مدلی که به لحاظ قیمت با بودجه شما مناسب بوده و در ضمن کارایی مورد نیاز را داشته باشد، از میان آن ها انتخاب کنید.

خرید اینترنتی آنتن مرکزی برای ساختمان های چند طبقه و حتی برج ها، کارایی دارد و با نصب این نوع آنتن، دیگر نیازی به استفاده از آنتن های معمولی چند گانه نخواهید داشت. به واقع کافی است که بدانید آنتن مرکزی مورد نظر شما برای چند واحد ساختمانی قرار است نصب شود و بهترین مدل متناسب با این رده بندی را از میان مدل های مختلف آنتن مرکزی انتخاب کنید.

مزیت خرید آنلاین، به شما اجازه می دهد تا ضمن صرفه جویی در وقت خود و عدم نیاز به حضور فیزیکی برای خرید آنتن، بتوانید مقایسه هوشمندانه ای میان مدل های مختلف انجام داده و بهترین مدل را مطابق با انتظارات خود انتخاب کنید.

نصب آنتن مرکزی در شکل زندگی آپارتمان نشینی امروزه، از بهترین راه حل های جمع آوری آنتن های مجزا بوده و می توان به این طریق بهترین کارایی را به لحاظ کیفیت تصویر و صدا تجربه کرده و کمترین اختلالی وجود نخواهد داشت.

اگر نگاهی به پشت بام منازل و مجتمع های مسکونی بیندازید، خواهید دید که رفته رفته کمتر شاهد استفاده از آنتن های معمولی و تکی هستیم و جای آن ها را آنتن های مرکزی می گیرد که کاربری بهتری داشته و عملکرد مناسب تری از خود نشان می دهد.

مشکلات آنتن مرکزی

مشکلات آنتن مرکزی عموما در دو صورت بروز پیدا می کند:

  1. خرید از برندهای نامعتبر: در صورتی که آنتن مرکزی را از برندهای متفرقه و نامعتبر خریداری کرده باشید، این ریسک وجود دارد که مشکلات آن اجازه دریافت کیفیت لازم صدا و تصویر را نداشته و در کوتاه مدت با اختلالاتی روبرو شوید. از این روی غالبا توصیه می شود که برای خرید آنتن مرکزی، حتما تحقیق کاملی در خصوص برندهای معتبر داشته و بهترین آن ها را خریداری کنید.
  2. نصب غیرحرفه ای: همین طور در صورتی که نصب آنتن مرکزی به شکل حرفه ای انجام نشده یا از سیم های مرغوب برای انجام این کار استفاده نشود، ممکن است علی رغم مرغوب بودن خود محصول آنتن، مشکلاتی را در خصوص خروجی صدا و تصویر تجربه کنید.

آنتن مرکزی تلویزیون

آنتن مرکزی از چندین بخش مختلف شامل بخش دریافت، بخش تقویت، بخش تقسیم و بخش انتقال تشکیل شده است. به این شکل با نصب آنتن مرکزی تلویزیون، از نصب آنتن های جداگانه برای هر واحد ساختمانی خلاص شده و به زیبایی و نمای کلی ساختمان نیز از این جهت آسیبی وارد نمی شود. همین طور تاثیرات منفی آنتن های جداگانه بر یکدیگر از بین رفته و دیگر مشکلی از این بابت وجود نخواهد داشت. این موضوع در خصوص سیم کشی های زیاد و طولانی برای هر واحد ساختمانی و آنتن های جداگانه نیز با نصب آنتن مرکزی تلویزیون، مطرح نخواهد بود.

آنتن مرکزی ماهواره

آنتن مرکزی ماهواره بر مدار دریافت سیگنال، سوار کردن سیگنال بر ولتاژ، تقسیم سیگنال و دریافت به وسیله رسیور عمل می کند. برای نصب این نوع از آنتن های مرکزی، به دیش دیواری، مولتی سوییچ، سوکت ماهواره ای، ال ان بی کوادرو، کابل کواکسیال و … نیاز دارید. کیفیت تصویر آنتن های مرکزی ماهواره ای بسیار عالی بوده و در صورتی که از برند معتبر خریداری شده و نصب حرفه ای در خصوص آن انجام شود، تصویر و صدا را بدون اختلال به دستگاه گیرنده رسانده و در ضمن از طول عمر عملیاتی بالایی نیز برخوردار هستند.

روش نصب آنتن مرکزی

ابتدا ببینیم که برای نصب آنتن مرکزی به چه چیزهایی نیاز داریم:

جهت نصب آنتن مرکزی به دستگاه آنتن که ترکیبی از خود آنتن، دستگاه تغذیه و ریسو دهنده است، نیاز داریم. همین طور باید مقداری سیم مسی که شیلد شده باشند، نیز آماده کرده باشیم. (توجه داشته باشید سیم مسی شیلد شده، نوعی از کابل سیم است که داخل آن رشته های مسی بوده و داخل رشته های مسی، مغزی سیم وجود دارد و روکشی نیز روی رشته های سیمی دیده می شود.)

مراحل نصب آنتن مرکزی

  1. ابتدا منبع تغذیه آنتن مرکزی را به خروجی برق وصل نمایید. در نظر داشته باشید که اگر تک کاناله باشد، یک ورودی و یک خروجی خواهیم داشت و اگر دو کاناله باشد، یک ورودی و دو خروجی داریم و … .
  2. حال باید خروجی را به تلویزیون متصل ساخته و ورودی را نیز به سمت آنتن ببریم. در محل تلویزیون خروجی باید به out وصل شده و در محل آنتن به input متصل شود.
  3. برای آن که تعداد خروجی زیادی برای واحدهای مختلف ساختمان داشته باشیم، از یک آمپلی فایر مخصوص آنتن مرکزی استفاده می شود که با ورود یک خروجی از آنتن به آن، تعداد خروجی مورد نظر را به واحد ها می دهد.
  4. اگر چه می توان سیم کشی را به شکل روکار انجام داده و سیم آنتن را از پنجره، بالکن و غیره به واحدها رساند. اما بهترین حالت این است که حین ساختن ساختمان، سیم آنتن از داخل لوله های دیوار عبور کرده و زیباسازی فضای نیز حفظ شود. انجام این مورد نیز نیازمند یک کار حرفه ای است که ضمن رساندن سیم آنتن به هر واحد، زیبایی داخل واحدهای ساختمانی نیز برهم نخورد.

نکته: با وجودی که نصب آنتن مرکزی ساده به نظر می رسد، اما توصیه می کنیم که برای انجام حرفه ای آن، حتما از یک نصاب آنتن کمک بگیرید تا با سهولت، سرعت و کیفیت بالاتری این آنتن را نصب کرده و تمام خروجی های آن، بدون نقص عمل کنند. به طور کلی نصب تجهیزات باید به وسیله افراد متخصص هر حوزه انجام پذیرد تا مشکلات احتمالی به صفر رسیده و در ضمن طول عمر وسیله نیز تامین گردد. در غیر این صورت احتمال آن وجود دارد که بلافاصله یا مدت زمانی پس از نصب، با بروز اختلالاتی در عملکرد دستگاه یا کاهش طول عمر مفید آن روبرو شویم.

سوالات پرتکرار آنتن مرکزی

سخن پایانی

شما کدام یک را ترجیح می دهید؟ نصب آتن تکی یا به کار بردن یک آنتن مرکزی برای کل ساختمان؟ ایده ها و نظریات و البته تجربیات خود در این زمینه را با ما و دیگر کاربران وب سایت در میان بگذارید.

6 دیدگاه. دیدگاه جدید بگذارید

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

فهرست